Astri von Arbin Ahlander

Det är inte en överdrift att säga att Erik och Göran Ennerfelts stiftelse förändrade mitt liv. Jag hade blivit antagen till Middlebury College, ett litet liberal arts universitet bland de gröna bergen i Vermont i USA, men prislappen på utbildningen var oöverstiglig. Då kom Ennerfeltstiftelsen som en välsignelse.

Stödet jag fick under mina år på Middlebury gjorde det möjligt för mig att inte bara slutföra en prestigefull utbildning, stipendiet gav mig chansen att ta del av en fullkomligt främmande och oväntad värld som förändrade hur jag såg både på mig själv och på världen omkring mig.

Innan jag började på Middlebury frågade jag mig vad jag skulle utbilda mig till. Men på Middlebury frågade ingen det. Där ställdes istället frågan: vad är du nyfiken på? Jag uppmanades att läsa brett, att studera allt ifrån naturvetenskap till filosofi, konst, teater, litteratur, och film. Erfarenheten på Middlebury frigjorde mig från pressen av det jag trodde jag borde göra så att jag istället började följa det jag verkligen ville göra. Detta förhållningssätt öppnade upp helt nya möjligheter för mig, professionellt och personligt. Det har jag Ennerfeltstiftelsens tidiga stöd och entusiasm att tacka för.